Χρήσεις του Σταδίου

Το Καυτανζόγλειο Στάδιο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει πολλαπλούς ρόλους ως χώρος αθλητισμού και πολιτισμού.

Ως στάδιο στίβου εξυπηρετεί τις ανάγκες των περισσοτέρων αθλητικών σωματείων στίβου της Θεσσαλονίκης, τόσο για προπονήσεις όσο και για αγώνες. Ως ένα από τα πληρέστερα και πλέον σύγχρονα στάδια της χώρας κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει και φιλοξενεί σημαντικές εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις, όπως πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου, Βαλκανικούς και Μεσογειακούς αγώνες, Πανευρωπαϊκά meetings και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ως γήπεδο ποδοσφαίρου χρησιμοποιείται σαν έδρα από την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, ομάδα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Επίσης χρησιμοποιείται από την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου όταν ο προπονητής της το επιλέξει. Στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει και έναν τελικό Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Χρησιμοποιείται από τους ελεύθερα αθλούμενος Θεσσαλονικείς, ως χώρος άθλησης. Λόγω της γειτνίασής του με το κέντρο της πόλης και το πανεπιστήμιο, είναι ο πιο αγαπητός χώρος άθλησης για τους κατοίκους της πόλης.

Στεγάζει μία σειρά από Ομοσπονδίες και Συνδέσμους, όπως ο ΣΕΓΑΣ, οι ομοσπονδίες Τζούντο, Ταε Κβο Ντο, Πυγμαχίας, Ποδηλασίας και ΑμεΑ . Επίσης στο Καυτανζόγλειο Στάδιο στεγάζονται όλα τα σωματεία της Ένωσης Αθλητικών Σωματίων (ΕΑΣ) Θεσσαλονίκης. Όλες οι ομοσπονδίες που στεγάζονται στο Καυτανζόγλειο χρησιμοποιούν τους χώρους των αντίστοιχων προπονητηρίων για την προετοιμασία τους. Τέλος, στο Στάδιο βρίσκονται και τα γραφεία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Καλαθοσφαιρκών Σωματείων Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης.

Φιλοξενεί διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και συναυλίες καθώς επίσης και συνέδρια και ημερίδες με θέμα τον αθλητισμό.

Χρησιμοποιείται καθημερινά από τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΤΕΦΑΑ) και των Στρατιωτικών Σχολών (ΣΣΑΣ). Επίσης χρησιμοποιείται για τις αθλητικές εξετάσεις των υποψηφίων των ΑΕΙ των αστυνομικών και στρατιωτικών σχολών.